ROOTS & WINGS - Birgit Goetgeluck - Kinderpsycholoog
HARTELIJK WELKOM
op editie dertien van de helende themaweken! 

Jaar na jaar blijkt dat het helende aspect van de kampjes vooral schuilt in het gezegde: "All you need is less". Zoeken naar een respectvolle verbinding met jezelf, elkaar en de natuur. Ruimte om te spelen, om niet te moeten, om ideeën te laten opborrelen en vorm te geven, om te doen waar je blij van wordt zonder te moeten presteren of te haasten, en dat allemaal binnen veilige grenzen.

Onderstaande thema's vormen slechts een inspiratie doorheen de week en laten alle ruimte aan jouw kind om er helemaal te zijn zoals het is, met al zijn of haar eigen-aardigheid, eigen-wijsheid en gevoeligheid. Het kan er spelen, knutselen, rusten, kleien, schilderen, verhalen luisteren of vertellen, bakken, dansen, ontspannen, skeeleren, zingen, picknicken, filosoferen, toneel spelen, ravotten, helpen met de boer, dieren verzorgen, … .

Alle kampen gaan door in Hoeve Hangerijn te Assebroek, in een beschermd stukje natuur met dieren, weiden, beken en bos.

Ben je ouder dan 12 jaar en kom je graag assisteren? Bel of mail me gerust om te solliciteren!KAMPTHEMA'S PASEN EN ZOMER 2018


IN MIJN KLEINE HART
3-6 april 2018
       4-6 jaar

Soms is mijn hart gelukkig, soms dapper, soms verdrietig, soms bang en soms heel trots. Mijn hart is een huis waarin al die gevoelens samenwonen. Kom je binnen?

Geen kamp op paasmaandag!LUCHTKASTELEN BOUWEN VOOR KINDEREN
9-13 april 2018
7-11 jaar

Een tuinman vertelt aan een prinses over zijn luchtkasteel. Over de Traanzaal, waar hij mag huilen, de Schatkamer, waar hij zijn mooiste herinneringen bewaart, en de Wenstuin, waar hij dankbaarheid en hoop zaait. Een sprookje dat kinderen helpt om zich bewust te worden van de mogelijkheden van hun eigen verbeeldingskracht.KODO
2-6 juli 2018
7-11 jaar

In het geheimzinnige woud achter zijn huis, vindt Kodo een vosje. Net als hijzelf, moet die zonder moeder opgroeien. Samen ontdekken ze dat Kodo's vader een groot geheim heeft. Een verhaal over opgroeien en wijzer worden, voor dagdromers en nachtkrijgers.WE GAAN OP BERENJACHT
9-13 juli 2018
4-6 jaar

Samen met hun vader gaan vier kinderen op berenjacht. Ze zijn nergens bang voor. Ze gaan dwars door sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden heen. Maar dan komen ze een echte beer tegen...PIPPI LANGKOUS
16-20 juli 2018
7-11 jaar

Pippi heeft geen moeder meer en vader is ergens op zee. Ze kan doen en laten wat ze wil. Daarbij komt dat ze zo sterk is dat ze rustig een paard op kan tillen. Samen met Tommy en Anneke beleeft ze de meest dwaze avonturen.KLEINE INDIAAN
13-17 augustus 2018  
4-6 jaar

Kleine Indiaan is net zeven geworden. Vandaag is het de grote dag en krijgt hij zijn indianennaam. Maar eerst wil hij slagen voor de proef van het Grote Opperhoofd: voor zonsondergang moet Kleine Indiaan iets BUITENGEWOONS doen ...

Ook kamp op 15 augustus!MAANMEISJES
27-31 augustus 2018
10-13 jaar

Na het succes van vorige keer opnieuw een 'girls only' week vol verwennerij, giechels, natuur, knutsels, enzovoort. Ontdek hoe krachtig, waardevol en mooi je bent en hoe bijzonder het is om een meisje te zijn (en straks een vrouw!).

PRAKTISCH

Tijdstip: elke dag van 9u30 tot 16u30

! Op vrijdag zijn alle ouders welkom om 16u voor het slotmoment waarbij elk kind nog eens extra in de bloemetjes wordt gezet en de ouders alle kunstwerken kunnen bewonderen.

Opvang: van 9u tot 9u30 en van 16u30 tot 17u

Plaats: Hoeve Hangerijn, Gemeneweideweg Zuid 113, 8310 Assebroek

Prijs: 165 euro (verzekering inbegrepen). Fiscale attesten verkrijgbaar.
'In mijn kleine hart' kost 135 euro

Meebrengen: Laarzen, pantoffels, regenjas, lunchpakket. Ook knuffels en eigen knutsel-, spel- of kookideetjes zijn welkom.

Begeleiding: Birgit Goetgeluck, kinderpsycholoog

Inschrijven: Per mail naar birgit.goetgeluck@pandora.be. Vermeld:
- naam van je kind
- geboortedatum
- adres
- email
- GSM en noodnummers
- gewenste kampje(s)
- eventuele bijzonderheden over je kind (allergieën, medicatie, zorgen ... )

Binnen enkele dagen laat ik weten of er plaats is, of je kind meer aansluiting vindt binnen een andere leeftijdsgroep, enz, en je krijgt een uitnodiging tot betaling. Bij ontvangst van het inschrijvingsgeld is de inschrijving definitief. Kosteloos annuleren kan tot 1 maand op voorhand. Daarna wordt 50 euro administratie en materiaalkosten afgehouden van de terugbetaling.


ALGEMEEN VOOR OUDERS
 
We klampen ons niet vast aan een vooropgesteld strak thema of programma. Dit gebeurt met opzet en laat volop ruimte om te werken met ideeën en kwaliteiten van de kinderen zelf en om hun individuele noden te respecteren. Dit betekent niet dat er geen structuur en regels zijn! Bedoeling is een veilige zone te creëren waarin de kinderen hun eigen stroom en ritme weer kunnen gaan voelen. Het grootste deel van hun tijd is immers al voor-gepland en voor-ingevuld en er blijft zo weinig ruimte over voor gewoon vrij en ontspannen spel. Dat is jammer want spel heeft zoveel zelfhelende en ontwikkelingsondersteunende eigenschappen.
 
In het verleden leidde dit onder meer tot grote en kleine toneelstukken, modeshows,  een heuse huwelijksceremonie met jezelf, tal van grote en kleine knutselprojecten, bos- en waterspelen. We bouwden kampen, dead-rides, een massagesalon, een tearoom en een postkantoor. Er werd gedanst, geturnd en gemusiceerd. We verzorgden de dieren en mestten de hele paardenweide uit. We smulden van zelfgemaakte cake, muffins, pannenkoeken, frietjes, pizza, milkshake, ijs, fruitsla, soep, … .
 
Doorheen alle activiteiten wordt aandacht en zorg besteed aan:
-      Het ontdekken, benoemen en benutten van waar elk kind goed in is
-      Het positief herkaderen van zogezegde negatieve eigenschappen en herstel van een positief zelfbeeld (een hyperactief kind kan zichzelf dan bv gaan bekijken als een avontuurlijk kind dat vol leven zit)
-      Het ontdekken van dingen waarin je nog kunt groeien
-      Het aanvaarden en relativeren van dingen waar je nu eenmaal niet goed in bent
-      Het respecteren en waarderen van ieders uniciteit
-      Het durven proberen, durven mislukken en leren uit je fouten zonder in te boeten aan eigenwaarde
-      Het plezier in het creatieve proces op zich en niet zozeer in het resultaat
-      Een gezonde balans tussen doen en rusten, tussen lichaam en hoofd, gezonde tussendoortjes en frisse buitenlucht
-      Gevoelens van frustratie, kwaadheid, verdriet, schaamte, schuld, angst, … . Die horen bij het leven en mogen absoluut bestaan. Samen zoeken we naar begrip van onderliggende noden en constructieve manieren om ons te uiten.
-      Thema’s zoals dood, verlies, echtscheiding, broers en zussen, … worden opgepikt indien ze zich aanbieden.
-      Groepsprocessen, conflicten en meningsverschillen. Hoe kan je ruzies oplossen zonder geweld? Hoe zorg je ervoor dat er naar je geluisterd wordt?
-      De plaats van elk kind in de groep en de gedeelde verantwoordelijkheid voor elkaar.
 
Verwacht aan het eind van de week in de eerste plaats geen hoogstaand slotspektakel of eindproduct (wat niet uitsluit dat u er misschien toch één krijgt!), maar een ontspannen en blij kind dat trots is op zichzelf en één en ander heeft bijgeleerd op vlak van zijn eigen persoon en zijn omgang met anderen.
 
 
Voor meer algemene uitleg over helende themaweken,
klik hier
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint